Uw datagedreven business partner
Bekijk onze case studie samen met Yamada

Inzicht, actie
en Onze visie resultaat

Oplossing
Strategie

Succesvol zijn op lange termijn vraagt om een goed onderbouwde business strategie, gekoppeld aande juiste data strategie. We denken actief mee over de strategische richting, ondersteund metdiverse analyses. Vervolgens is het belangrijk om de strategie concreet te maken door doelstellingente formuleren en te monitoren. De data strategie is het plan dat beschrijft hoe je gegevens wilgebruiken om de doelstellingen te bereiken.

Oplossing
KPI dashboarding

Vanuit de strategie breng je de kritische succesfactoren in kaart van de organisatie, het proces of het team. Daarbij is het essentieel om te bepalen aan welke knoppen je kunt draaien om de resultaten te beïnvloeden en zo de doelstellingen te behalen. Door vervolgens dashboarding toe te passen op de Key Performance Indicators (KPI’s), creëer je visueel inzichten waarmee je snel ziet hoe je ervoor staat en welke ontwikkelingen gaande zijn. Dit geeft rust en overzicht. Bovendien stelt het je in staat om snel bij te sturen op een specifiek proces.

Data Oplossing
analyse

De ontsluiting van diverse databronnen naar een BI-omgeving geeft mogelijkheden voor diepgaande data-analyses. Deze analyses zijn veelal gericht op het identificeren en kwantificeren van verbeterkansen. Ze zijn meer actiegericht dan KPI-dashboards en kunnen eenmalig of juist dagelijks worden uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn het uitvoeren van analyses op de winstgevendheid van activiteiten of het zoeken naar optimale voorraadniveaus.

Oplossing
Business partner

Resultaten behalen met behulp van data vraagt om een transformatie in de organisatie. Het is een andere manier van denken en werken en een verandering in de cultuur. FactVision begeleid ondernemingen hierin en helpt medewerkers om op basis van data de juiste keuzes te maken. Zo maken we organisaties slimmer en komen we tot betere resultaten.

Maak een afspraak